Wij zijn Rob en Joke van Winsen, gedurende een 12tal jaren hebben wij chihuahua's gefokt en sinds een paar jaar hebben wij de Amerikaanse Naakthond .                                                                    Het ras is ontstaan in Amerika in 1972 kreeg een echtpaar een nestje Ratterriers met 1 kleine naakte teef erin. Zij noemden haar Josephine en gaven haar weg aan de familie Scott, die onder begeleidng van Dierenartsen er verder mee gingen fokken. Uiteindelijk werd er in december 1980 een nestje geboren met 2 naakte en 2 behaarde pups. 

Dit is het begin van het ras AMERICAN HAIRLESS TERRIER.


Sinds 1999 zijn de eertse 2 AHT's in Europa geimporteerd omdat er iemand uit Amerika naar Denemarken verhuisde en zijn honde meenam. In 2003 kwamen de eerste AHT's in Finland en zo veroverde ze langzaam aan Europa.


Op dit moment zijn er in Nederland enkele tientallen AHT's. Maar let op als u eenmaal kennis hebt gemaakt met dit ras, dan laat het je niet meer los. Zo zijn wij ook getroffen door de enorme aantrekkingskracht van deze ontzettend energieke en alerte honden.