Dit ras heeft als enige naakthondenras totaal geen lichaamsbeharing met uitzondering van snorharen en oogwimpers. Omdat de hond van nature helemaal kaal is, kan hij soms een uitkomst bieden voor mensen die een allergie hebben.


Geboorte:

De hond wordt geboren met kort pluizig haar. Kort na de geboorte valt het haar uit, het eerst op het hoofd en als laatste met 6 tot 8 weken aan de pootjes. Dan zijn ze helemaal kaal, maar met hun abrikoosachtig aanvoelende huid, voelen ze lekker zacht aan. Ook omdat ze altijd lekker warm aanvoelen zijn ze heel aangenaam om aan te raken


Heeft u wel eens een geboorte gezien ? Zie onderstaande geboorte van een van de pups in 2014.

Video van de geboorte van een pup.


Gezondheid:

Bij veel naakthondenrassen komen problemen voor met de huid en tandproblemen. Dit kent de AHT niet, ze hebben een sterk en compleet gebit. Hun abrikoosachtige huid produceert meer huidvet dan bij andere naaktrassen, waardoor de oudere huidcellen "vastgehouden" worden en niet verspreid door de lucht. Totdat de hond gewassen wordt en de oude huidcellen afgespoeld worden. Daarom biedt dit ras mogelijk een oplossing voor mensen met een allergie.